Branschutveckling

Vi initierar branschsamarbeten som leder till kommersiellt bärkraftiga innovationer. Det gör vi genom att identifiera styrkeområden, knyta samman människor från företag, akademi och offentlig verksamhet i värdefulla nätverk. Vi hjälper gärna ditt företag att bli en del av något större.

Mer om Branschutveckling

Referenser

 • Höjden av lycka att starta eget

  Att starta eget kan ta sig oanade höjder. Det vet Kristian och Madelene. Sedan 2012 driver de höghöjdsbanan High Adventure i Partille utanför Göteborg, en drömsatsning som visat sig vara ett riktigt lyckosprång.

  Läs mer
 • Rätt affärsidé startskott till succé

  Devicia är specialiserade på att hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier. Kunderna finns både i Europa och USA. På bara ett par år har företaget vuxit från en till 20 anställda. Nu har företaget kontor i Kungsbacka, Lund, Stockholm och har precis öppnat kontor i Philadelphia…

  Läs mer
 • Lyckad blandning av sött och salt

  När Göteborgsföretaget Medins Havs och Vattenkonsulter sökte affärspartners i Europa blev resultatet nya arbetstillfällen, kunskapsutbyte och utvecklade affärs- och exportmöjligheter.

  Läs mer
 • ElectriCity sätter sladd på bussen

  Utsläppsfria elbussar som ljudlöst glider fram genom staden, som släpper av passagerare inomhus och drivs av förnybar el. Det är ett av de innovativa projekt som Business Region Göteborg är med och förverkligar. 2015 blir Göteborg testarena för den moderna busslinjen.

  Läs mer
 • Sykes stannade för att växa

  2010 agerade det globala kundserviceföretaget Sykes på nya direktiv från ledningen. Etableringar i Sverige hade fram till dess skett på landsbygden men nu såg behoven annorlunda ut, siktet var inställt på en miljö att växa i. Etableringsresan slutade på Lindholmen i Göteborg.

  Läs mer

Hitta rätt nätverk & mötesplatser

Vilken bransch du än verkar i har vi ett stort nätverk i hela regionen. Vill du träffa andra i samma situation eller hitta nya samarbetspartners från andra branscher? Vi hjälper dig med kontakterna.

Hitta nätverk och mötesplatser

Hitta företag i regionen

Som företagare är du i gott sällskap i Göteborgsregionen. Här finns 750 olika branscher representerade. I våra databaser kan du söka efter svenska och utlandsägda företag som valt att etablera sig i regionen.

Hitta företag

Möjligheternas region

Det är många faktorer som påverkar när du väljer att etablera en verksamhet eller investera i något nytt. Har regionen rätt strategiskt läge? Hur ser tillväxten ut inom de områden som är viktiga för just ditt företag? Och hur är det att leva i regionen? Här kan du bilda dig din egen uppfattning.

1234567890
 • 1000
  miljarder kronor beräknas investeras tills 2035
 • 50000
  studenter studerar i Göteborg
 • 7673
  nya företag under 2015
Mer om Göteborgsregionen

brg logo

Business Region Göteborg AB (BRG) är ett helägt, icke-vinstdrivande dotterbolag till Göteborgs Stadshus, vilket i sin tur är helägt av Göteborgs Stad. Vi representerar tretton kommuner i regionen.

Telefon 031-61 24 02, info@businessregion.se 
Besöksadress: Norra Hamngatan 14, Göteborg

Postadress: Box 111 19, 404 23 Göteborg

Följ oss

Detta är Business Region Göteborgs officiella webbplats.
Ansvarig utgivare: Patrik Andersson, utsedd av Myndigheten för radio och tv.

To the top of the page